Tehnici ale scaunelor de masaj
Scaunele de masaj asigură multiple stiluri de masaj, pentru a obține relaxarea, detoxifierea și reducerea stresului. De-a lungul timpului, această tehnologie a evoluat și continuă să devină tot mai sofisticată, incluzând tot mai multe stiluri de masaj. Fiecare tip de masaj oferă senzații unice și beneficii terapeutice multiple.
Tehnici ale scaunelor de masaj
Masaj suedez
Poate cea mai cunoscută tehnică de masaj, masajul suedez se caracterizează prin lovituri de masaj prelungi și este asociat cu diminuarea durerii, reducerea rigidității încheieturilor, îmbunătățirea circulației și desigur, relaxarea. Tipul de masaj suedez include alunecarea, strângerea, tehnica prin bătaie, fricțiunea și vibrațiile pentru a reduce tensiunea musculară.
Țesut profund
Această terapie prin masaj aplică presiune profundă localizată și se concentrează asupra mușchilor aflați mult sub nivelul musculaturii de suprafață. Masajul pentru țesut profund presupune de obicei fricțiunea de-a lungul centrului mușchiului, prin lovituri lente și metodice. Masajul clasic și cel suedez asigură relaxarea, pe când masajul pentru țesutul profund este orientat spre probleme specifice precum durerea cronică, recuperarea în urma accidentării, mobilitatea limitată sau tensiunea musculară.
Reflexoterapia
Multe dintre scaunele de masaj folosesc reflexoterapia prin intermediul suportului pentru picioare, în timpul masării acestora, pentru a asigura relaxarea și starea generală de bine. Reflexoterapia reprezintă aplicarea presiunii în anumte zone ale tălpii, pentru a obține un răspuns în zona corespunzătoare a corpului. După cum puteți remarca pe harta de reflexoterapie sunt reprezentate fiecare organ, fiecare glandă și fiecare parte a corpului. Reflexoterapia reduce tensiunea, îmbunătățește circulația, susține funcționarea corespunzătoare părții corelate a corpului și se consideră că echilibrează corpul prin eliberarea de endorfine care reduc stresul și durerea. Reflexoterapia este de asemenea deosebit de plăcută pentru picioarele obosite!
Masajul pentru sportivi
Masajul pentru sportivi derivă din tehnici ale masajului suedez cumulat cu cel al țesutului profund și a fost adaptat la nevoile atleților. Masarea înaintea unui eveniment sportiv poate ajuta atletul să se concentreze mai bine și să capete energie pentru competiție, precum și să îi relaxeze și să îi încălzească mușchii, îmbunătățind circulația pentru a preveni rănirea. După eveniment, masajul ajută la grăbirea recuperării prin eliminarea toxinelor din organism.
Masajul Shiatsu
Masajul Shiatsu constă în aplicarea de presiune, cunoscută și sub denumirea de acupunctură, și stretching (extensie). Tradus din limba japoneză Shiatsu înseamnă ”presiunea degetelor”, iar scaunul de masaj simulează această presiune pentru a ajuta persoana să se relaxeze și să facă față problemelor de tipul stresului, greței, durerii musculare, anxietății și depresiei. Filozofia din spatele tehnicii Shiatsu este aceea că energia vitală, în japoneză ki (în chineză qi sau chi), curge de-a lungul întregului corp printr-o serie de canale de energie. Atunci când un canal este blocat, energia nu poate curge liber și declanșează un simptom. Ca răspuns, masajul Shiatsu înlătură blocajul și conferă o senzație de revigorare.
Masajul prin bătaie
Cunoscut și sub denumirea de masaj de tip percuție, reprezintă o serie de lovituri ritmice rapide care stimulează coloana și energizează organismul. Această tehnică este de asemenea asociată cu căderea țesutului cicatrizant, îmbunătățirea circulației, tonifierea și întărirea mușchilor.
Masajul prin strângere
Strângerea ajută la relaxarea mușchilor tensionați prin mișcări de manipulare și stretching. Această tehnică îmbunătățește de asemenea circulația limfatică și a sângelui și ajută la transportarea nutrienților vitali către măduva spinării. Eliminând materiile toxice din țesutul muscular și revitalizând nervii, scaunul de masaj vă frământă spatele prin mișcări circulare restrânse, de o parte și de alta a coloanei. Unele scaune de masaj prezintă tehnologia de ”prindere și strângere” care se orientează asupra cefei și umerilor, zonă în care se regăsește cel mai adesea tensiunea musculară, relaxând nodulii și diminuând durerea.
Masajul prin vibrații
Vibrațiile sunt utile pentru a înlătura inflamațiile și starea de disconfort, precum și pentru îmbunătățirea circulației, pentru liniștirea și calmarea nervilor. Vibrațiile variază de la slab la puternic, iar scaunele de masaj prezintă de obicei mai multe setări ale ritmului și pulsației.
Masajul prin compresie de aer
Airbag-urile au devenit în masaj la fel de importante ca și rolele. De obicei acestea asigură compresie pentru mâini, brațe, ceafă, umeri, șolduri, fese, copase, gambe și tălpi pentru a înlătura rigiditatea musculară și a îmbunătăți circulația sângelui. Acest tip de masaj prin strângere-relaxare este în special eficient în stimularea sistemului limfatic pentru a elimina toxinele din organism.
Masajul cu role
Acest tip de masaj presupune aplicarea unei presiuni constante prin mișcarea rolelor sus-jos de-a lungul spatelui, în apropierea șirei spinării. Rolele de masaj vă încălzesc și vă detensionează mușchii, pregătindu-vă spatele pentru un masaj mai profund. Tehnica de masaj cu role reduce tensiunea musculară, îmbunătățește circulația și relaxează spatele.
Gravitația zero
Gravitația zero reprezintă o poziție înclinată de 128 grade sau mai mult. Aceasta presupune ridicarea picioarelor deasupra nivelului inimii, ducând la creșterea gradului de relaxare a corpului. Această poziție ajută de asemenea la îmbunătățirea funcției plămânilor, reducerea stresului asupra coloanei și îmbunătățirea ciculației sângelui.