Modalitati de combatere a stresului. Cum sa reduci stresul prin tehnici simple si eficiente – Komoder

Femeie care se relaxeaza intr-un fotoliu de masaj Komoder. Detalii cu zona capului si a picioarelor
Masajul realizat cu ajutorul unui fotoliu profesional contribuie semnificativ la reducerea stresului

Exista multe metode de a combate stresul, iar masajul este una dintre cele mai placute. Iata cum poti alunga tensiunea printr-un masaj profesional realizat la tine acasa.

Modalitati de combatere a stresului. Cum sa reduci stresul prin tehnici simple si eficiente

Stresul este una dintre cele mai mari probleme ale erei noastre, fiind cauza unei serii de stari negative si probleme de sanatate. Cauzat de ritmul de viata alert, stresul poate fi ameliorat cu ajutorul unor „tratamente” cat se poate de simple. Exista multe modalitati de combatere a stresului. Fie ca alegeti sa ascultati muzica, fie sa folositi fotolii de masaj pentru relaxare, puteti sa va eliberati incet, dar sigur de starea de incordare.

Ce este, de fapt, stresul

Stresul este o stare de tensiune si disconfort determinata de factori negativi, de dificultatea sau imposibilitatea rezolvarii unor sarcini sau probleme. Acesta poate fi cauzat de evenimente sau situatii externe ori interne, reale sau imaginare, dar suficient de intense ori frecvente incat sa cauzeze persoanei in cauza stari de neliniste, din pricina dificultatii de adaptare. 

Principalele cauze ale stresului

Cauzele aparitiei stresului sunt multiple. Bolile fizice sau psihice, abuzul fizic, emotional sau sexual, situatia financiara, conflictele, nemultumirile legate de propria persoana, dezastrele naturale si, nu in ultimul rand, problemele la locul de munca – supraincarcarea, problemele cu colegii, cu sefii, conditiile proaste de lucru, toate acestea pot duce la aparitia starii de tensiune. Primul punct din sirul de metode de combatere a stresului este identificarea si monitorizarea factorilor de stres. Pasii urmatori sunt anticiparea perioadelor de stres, realizarea unui plan de actiune pentru a depasi momentele de incordare si punerea in practica a tehnicilor de ameliorare si combatere a stresului.

Simptomele stresului

Se vorbeste atat de mult despre stres, dar stim cu adevarat cum sa ne dam seama daca suntem sau nu stresati? O anumita cantitate de stres sau un stres de scurta durata nu reprezinta o problema. Insa stresul cronic sau intens poate duce la simptome precum: oboseala permanenta, dificultati de concentrare, insomnii, dureri de cap sau musculare, oboseala ochilor sau vedere incetosata. Pe termen lung, stresul poate avea si efecte mai grave, precum hipertensiune arteriala, arsuri digestive chinuitoare, dificultati de respiratie sau chiar atacuri de panica. 

Metode de combatere a stresului psihic: cele mai cunoscute „tratamente”

Exista mai multe modalitati prin care poti sa reduci stresul psihic si nu toate functioneaza pentru toata lumea. Cel mai indicat este sa incerci cat mai multe dintre ele pentru a-ti da seama ce functioneaza in cazul tau. 

Fotoliile de masaj pentru stres

Un masaj bun, facut ca la carte, poate fi extrem de util in lupta cu stresul. Detensionarea muschilor, stimularea ligamentelor, a vertebrelor, framantarea umerilor si masajul capului, toate aceste actiuni ale fotoliilor de masaj pentru stres ajuta la eliminarea starii de tensiune din corp. Fotoliile de masaj Komoder sunt echipate cu functii multiple, inclusiv celebra tehnica shiatsu aplicata cu ajutorul unui sistem cu role incorporat care actioneaza asupra punctelor de acupunctura de pe corpul uman (punctele shiatsu), imitand tehnici de masaj specializate.

Muzica

Daca te simti coplesit de o situatie stresanta, incearca sa iei o pauza si sa asculti muzica preferata. Sunetele naturii sau ale oceanului au efecte relaxante, scazand tensiunea arteriala si reducand cortisolul, hormonul stresului.

Suna un prieten

Daca te simti stresat, ia o pauza, suna un prieten si vorbeste cu el despre problemele care te macina. Relatiile bune cu prietenii si cu cei dragi sunt foarte importante pentru un stil de viata sanatos. O voce calda si intelegerea celor apropiati te vor ajuta sa te calmezi si sa vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva.

Mananca sanatos

Una dintre cele mai bune metode de combatere a stresului prin metode naturale este adaptarea alimentatiei. Nivelurile stresului si dieta se afla in stransa legatura. Cand ne simtim coplesiti, avem tendinta de a manca prost – alimente bogate in zahar, grasimi si chimicale. Daca vrei insa sa scapi de stres, este necesar sa consumi mai multe fructe, legume si peste, alimente care reduc simptomele stresului.

Sport

O alta metoda de combatere a stresului este miscarea fizica. O scurta plimbare in jurul biroului sau cateva intinderi in pauza de pranz pot ajuta si ele la eliberarea stresului. Sangele este pus in miscare, organismul elibereaza mai multe endorfine, iar starea ta se imbunatateste aproape instantaneu.

Combaterea stresului la locul de munca

Stresul la locul de munca este o problema importanta in zilele noastre, cand deadline-urile sunt mai stranse si presiunea tot mai mare. Pe langa efectele negative asupra fizicului si psihicului angajatului, stresul la locul de munca este o problema si pentru angajator, deoarece afecteaza grav productivitatea. Tot mai multe companii promoveaza conceptul de mindfulness la locul de munca, iar printre modalitatile de combatere a stresului pe care le adopta se numara si masajul. Un fotoliu de masaj in sediul companiei este binevenit pentru a asigura angajatilor pauze cu adevarat relaxante. 

Aplicand modalitatile de combatere a stresului, atat acasa, cat si la locul de munca, efectele nu vor intarzia sa apara. Odata descoperita metoda care functioneaza in cazul tau, vei observa ca somnul devine mai bun, puterea de concentrare creste si incepi sa ai mai multa rabdare, toate urmari ale eliminarii stresului.

One thought on “Modalitati de combatere a stresului. Cum sa reduci stresul prin tehnici simple si eficiente – Komoder”

Comentariile sunt închise.