Colegiul American al Medicilor Fizioterapeuti si American Pain Society recomanda masajul ca o modalitate de a atenua durerea cronica. Profesionisti in masaj terapeutic folosesc tehnici specifice pentru a lucra cu mușchii încordate sau tensionati. Un fotoliu de masaj execută multe dintre tehnicile de bază care un terapeut profesionist le folosește și poate fi folosit in orice moment in confortul casei tale.
Daca aveti dureri musculare, spate incordat- tratamentul imediat include de obicei administrarea unor diferite pastile, aplicarea de gheata si evitarea efortului pentru o zi sau doua. Durerea consecventa poate fi rezultata din alte cauze de sanatate, cum ar fi artrita sau hernie de disc, probleme care ar trebui evaluate de catre un medic. Tratamentul poate include masaj pentru a calma spasmele musculare si durerile.
Masajul ajuta la calmarea durerii musculare, relaxarea corpului si eliminarea tensiunii. Unele tipuri de masaj sunt concepute pentru a oferi benefici pentru sanatatea corpului, cum ar fi stimularea sistemului imunitar, imbunatatire digestiei, alinarea durerilor de cap, stimuland circulatia si ajutand la controlul depresiei minore.
Există cinci beneficii imediate ale sanatatii in urma utilizarii fotoliului cu masaj
1. Indreapta coloana vertebrala si reduce presiunea asupra nervilor.
Optiunea de rabatare a scaunului reduce presiunea asupra coloanei vertebrale prin sprijinirea spatelui pe orizontala. Nervi principali sunt relaxati la nivelul vertebrelor pana la zona periferica a corpului, inclusiv degetele mainilor si ale picioarelor. Tensiunea la nivelul coloanei sau vertebrele deplasate pot contracta nervii. Pe masura ce muschii care sustin vertebrele se relaxeaza permit alinearea naturala a vertebrelor. Cand muschi care sustin vertebrele se relaxeaza, coloana isi revine in mod natural la starea normala, presiunea dispare iar stimuli nervilor se misca usor pana la extremitatile corpului.
2. Relaxeaza muschii si ajuta la mentinerea pozitiei corecte.
Scopul fotoliilor cu masaj este de a actiona asupra unor categorii de muschi pentru a calma durerea. Pe masura ce muschii se relaxeaza, postura corpului este corectata. Muschi relaxati permit o mobilitatea ridicata a organismului. O tendință naturală de a atenua durerea este prin utilizarea unui alt set de mușchi. Acest lucru pune adesea presiune nejustificate asupra mușchilor și a ligamentelor adiacente. De exemplu , o durere de sold poate face pe cineva să adopte o postura necorespunzatoare pentru a reduce presiunea pe partea dureroasa. Muschii gatului sau a umerilor se pot tensiona de la o postura necorespunzatoare a corpului sau de la greutatea care de obicei se resimte la nivelul inferior al coloanei vertebrale. Dupa o sedinta in fotoliul cu masaj, multe persoane simt ca postura si echilibrul lor s-au imbunatatit.
3. Ajuta la eliberarea stresului.
Stresul nu afecteaza numai sanatatea mentala, ci are impact si la nivelul sanatatii fiziologice. Stresul poate provoca insomnii, apetit scazut sau hipertensiune arteriala. Atenuarea de stres reduce nivelul de cortizol in sange, care ajută la controlul tensiunii arteriale.
4. Imbunatateste circulatia. O buna circulatie este esentiala.
Sângele transportă oxigen și substanțe nutritive la celule și organe și elimină toxinele. Muschii tensionatii pot cauza presiune la nivelul fluxului sanguin.
Prin relaxarea muschilor sangele ajunge la tesuturi si organe cu usurinta. Clinica Mayo raporteaza studi care sugereaza ca sistemul imunitar este intarit prin masaj.
5. Stimuleaza eliberarea endorfinelor din organism.
Endorfinele sunt neurotransmitatori care ajuta la reducerea perceptia durerii si diminueaza efectele stresului. Endofrinele stimuleaza sentimentul de bunastare a organismului si inbunatateste perceptiile imune. Studiile au aratat ca masajul declanseaza secretia de endofrine.
Fotoliile de masaj nu numai amelioreaza durerea, dar pot reduce stresul si ajuta la relaxare. Folosirea unui fotoliu de masaj poate avea efecte pozitive pentru sanatatea fizica si mentala a corpului.
One thought on “Fotoliu de masaj pentru calmarea durerilor musculare”
Comentariile sunt închise.