Medicina modernă susține că pielea este cel mai mare organ al nostru. Pielea reprezintă o suprafață receptorie extrem de vastă, care asigură o sensibilitate diversă, protejează corpul de răni și microorganisme, participă la secretarea unor produse finale ale metabolismului și îndeplinește de asemenea un important rol de termoreglare. Tot pielea execută funcțiile de respirație, conține rezerve energetice și leagă mediul înconjurător cu tot organismul. Suprafața pielii, la un om matur de talie mijlocie, e de 1,5-1,8 m2 iar greutatea ei totală este în medie de 14–16 kg. Așadar, pielea este cu adevărat cel mai mare organ al nostru, iar atenția pe care trebuie să i-o acordăm trebuie să fie pe măsură.
Efectele masajului asupra pielii sunt imediate și extrem de benefice, adăugând elasticitate, tonus și naturalețe imediat ce acesta este executat. Dar mai importantă este componenta medicală a acestei proceduri pentru că, în esență, masajul pielii are valențe de reflexoterapie. Reflexoterapia ajută la normalizarea funcțiilor organismului prin eliminarea toxinelor îmbunătățind astfel circulația sangvină. Buna circulație este vitală pentru buna funcționare a fiecărui organ sau a zonelor din organism.
Depunerile toxice în zonele reflexe sunt datorate în special alimentației incorecte, sedentarismu lui sau stresului. Principiul pe care se bazează reflexoterapia este simplu: fiecărui organ îi corespunde un punct reflex pe corp. Când unul dintre organe este afectat, punctul său reflex semnalează problema. În zona respectivă se depun toxine care pot fi înlăturate prin masaj. Punctele reflexe sunt cel mai bine definite la nivelul mâinilor și picioarelor.
Un masaj energic executat asupra pielii, elimină așadar toxinele și tensiunile din interior, eliberând pielea de povara acestora. Un alt efect al masajului pielii e dizolvarea depozitelor de grăsime aflate imediat dedesubtul acesteia. Povara unor kilograme în plus, și implicit existența acestor depozite de grăsime are un efect negativ nu doar din punctul de vedere al sănătății ci și din punct de vedere estetic. Pielea își mărește suprafața, în acest caz, pierzând din elasticitate și fermitate, iar revenirea la niște parametrii optimi e un proces laborios și de lungă durată. Masând pielea executăm desigur și un masaj anticelulitic binefăcător.
Fotoliile KOMODER au printre opțiuni o diversitate de metode de masaj asupra pielii, fie că e vorba despre pielea de pe picioare, cea a spatelui, torace sau gât. În plus, confortul și efectul pozitiv al masajului este potențat de variantele cu căldură ale acestor aparate. Aplicarea unui șal cu căldură, așa cum se întâmplă în cazul fotoliului Veleta II, este pentru zilele de iarnă un bonus excelent, relaxant și tonifiant. Tipurile de masaj cu care te așteaptă fotoliile KOMODER sunt extrem de diverse. Pornind de la masajele tradiționale, tai sau shiatsu și până la diversitatea masajelor combinate, masaje care pot fi setate și personalizate pentru fiecare utilizator.
https://www.youtube.com/watch?v=s4A3JUVQ5T4
Chiar și după o sesiune scurtă de masaj, unul dintre efectele vizibile ale masajului asupra pielii este creșterea elasticități și o stare de suplețe, care în paralel accelerează și procesul de îndepărtare al rezidurilor toxice. Pielea, mușchii și sistemul osos sunt primii beneficiari ai masajului, iar alegerea tipurilor care se potrivesc specificului acestora asigură o rată de succes foarte mare. Pielea este astăzi o adevărată carte de vizită a fiecăruia dintre noi, ea trădează nivelul de stres, nivelul de oboseală, ceea ce mâncăm sau bem, și nu în ultimul rând trădează chiar ocupația pe care o avem și stilul de viață ales. Tocmai de aceea, masajul pielii este la fel de important ca orice alt tip de masaj pe care l-am alege.
Intrați acum pe www.komoder.ro și alegeți exact ceea ce vi se potrivește!