Beneficiile terapiei cu căldură sunt cunoscute și probate atât de medicina modernă cât și de cea tradițională.
În procesul de recuperare sau în tratament, căldura are de multe ori un efect imediat, și probabil cel mai la îndemână exemplu ar fi tratamentul reumatismului. Există pentru această afecțiune a oaselor și articulațiilor o recomandare de a urma o cură de băi termale sau o expunere moderată la soare. Terapia cu căldură are și o denumire medicală și vorbim în acest caz de termoterapie, un procedeu cu efect de dilatare a vaselor sanguine și de creștere a fluxului de sânge. Acest lucru ajută, de cele mai multe ori, la relaxarea musculară și reduce oboseala.
O circulație mai bună înseamnă automat mai mult oxigen în organism, o eliminare a acidului lactic din mușchi, cel care este responsabil de crampe și dureri, și un schimb de nutrienți îmbunătățit. De asemenea printre beneficiile terapiei cu căldură am mai putea aminti tratarea durerilor musculare după un efort fizic, după o sesiune de antrenament sau chiar competiție sportivă.
Beneficiile unui fotoliu cu masaj și încălzire
Un fotoliu de masaj, cu opțiune de termoterapie, e un fotoliu care își va atinge mai ușor scopul terapeutic. Aflat în imediata proximitate a utilizatorului, acasă, la serviciu sau într-o sală de așteptare, acesta este imediat pregătit să acționeze pentru a elimina un blocaj sau un disconfort. Într-o lume în care totul se rezumă la timp și distanțe, robotul de masaj este cea mai la îndemână soluție. În plus, el poate fi folosit de întreaga familie, de echipa de la job sau de prieteni. Gama Komoder, lider european pe piața fotoliilor de masaj, oferă modele dotate cu opțiunea de a folosi căldura pe timpul masajului, folosind eficiența încălzirii cu grafen.
Scaunele de masaj Komoder pot încălzi imediat structura osoasă a spatelui, mușchii umerilor, sau, în cazul folosirii șalului cu căldură, mușchii pieptului și organele interne. Efectul acestei terapii este cel mai bine simțit în zilele friguroase de toamnă și de iarnă. Practic, beneficiile terapiei cu căldură se vor simți pe propria piele.
Când se folosește terapia cu căldură
Durerea musculară se poate instala brusc și poate afecta pe oricine, indiferent că acea persoană este sportivă și dinamică, fie că are un stil de viață sedentar. De cele mai multe ori efectuarea unor exerciții cu o intensitate prea mare în sala de sport, utilizarea unor tehnici greșite, sau un timp prelungit de efort, toate pot produce o suferință acută a musculaturii. De asemenea rigiditatea musculară sau articulară, datorate de cele mai multe ori lipsei de mobilitate, pot provoca suferințe bruște. Toate pot fi contracarate de aplicarea pe zona dureroasă a căldurii.
Un alt aspect important este legat de echilibrul psihic și emoțional. Stresul și tensiunile musculare apar de cele mai multe ori împreună, potențându-se una pe alta. Terapia cu căldură este o modalitate potrivită de a elibera stresul din organism, oferind confort zonei afectate. Între afecțiunile cronice care își găsesc astfel un remediu, cele mai frecvente sunt afecțiunile încheieturilor, durerile articulare sau cele legate de circulația periferică defectuoasă la nivelul membrelor inferioare și superioare. Atunci când căldura este aplicată la locul durerii, semnalele dureroase care sunt transmise către creier vor fi înlocuite cu semnale senzației de cald.
Modele de fotolii de masaj cu funcție de încălzire
Gama de fotolii de masaj de la Komoder vă oferă modele care au opțiunea de a dubla eficiența acțiunii masajului cu ajutorul terapiei cu căldură. Aceasta însoțește evoluția rolelor pe spatele dumneavoastră sau pe gambe. În cazul modelelor Luxury I și Luxury II spre exemplu, cele care se încălzesc sunt chiar rolele de masaj, aplicând presiunea cald și determinând un traseu de deplasare încălzit pe musculatura paravertebrală. Însă efectul maxim al terapiei cu căldură îl întâlnim în cazul modelelor Veleta II sau Focus III. Aici vă este oferit șalul termic sau șalul cu căldură, cel care vă acoperă umerii, și coboară peste musculatura pieptului pentru a se închide în dreptul abdomenului, oferind un plus de căldură și în partea din față a organismului, relaxând organele interne. Nivelul de încălzire este reglabil, majoritatea fotoliilor de la Komoder având între 3 și 5 niveluri se intensitate.
Cât costa un fotoliu de masaj cu încălzire
Prețurile fotoliilor din gama Komoder împart aceste produse în patru categorii distincte, dar cu toate acestea, opțiunea de a beneficia de un masaj cu căldură o au toate. Pentru modelele premium și premium plus există însă și bonusul șalului termic. Șalul termic este o funcție inovatoare datorată progresului științei din ultimii ani. Unul dintre materialele folosite în construcția ansamblului care produce căldura este grafenul.
Grafenul este varianta bidimensională a grafitului și este cel mai bun conducător de electricitate și de căldură cunoscut. A fost descoperit și izolat în 2004 de către un grup de cercetători britanici de la universitatea din Manchester condus de profesorul olandez Andre Geim, care pentru această descoperire a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizică 2010.
Masajul a ajuns în zilele noastre o artă care se desăvâșește cu fiecare nouă descoperire tehnologică. De la o moștenire antică, acesta a ajuns în secolul 21 o știință complexă care angrenează inteligența și creativitatea omului pusă în slujba recuperării funcțiilor sale vitale afectate, ironic, de același progres.
One thought on “Ce beneficii are un fotoliu cu masaj și încălzire. Când este utilă terapia cu caldură”
Comentariile sunt închise.