Dupa o zi plina de stres si tensiune cotidiana, masajul pare a fi singura cale de relaxare si de redare a echilibrului fizic si mental. Tensiunea si oboseala acumulata, fie de la munca, fie dupa o zi aglomerata acasa, iti disturba linistea si chiar si somnul. In acest context, este bine sa stii ca nu este neaparat nevoie sa apelezi la serviciile unui terapeut. Poti obtine o sesiune de relaxare pentru tot corpul in propriul domiciliu, cu ajutorul unui scaun de masaj profesional.
Pentru multe persoane, masajul reprezinta cea mai de pret comoara, un timp in care relaxarea fizica si buna dispozitia psihica se aliniaza, redandu-ti armonia. Cateva minute de relaxare reprezinta eliberarea unui cumul de energii negative si, in acelasi timp, binefacerea propriei sanatati fizice. Mai jos, ai un ritual despre cum poti avea o sesiunea de masaj plina de beneficii.
Cum se efectueaza un masaj corect?
1. Adopta o tinuta confortabila
Pentru a te bucura pe deplin de sesiunea de masaj, este foarte important sa te simti pregatita pentru el. Asigura-te ca esti pe deplin comod. In acest sens, hainele reprezinta un important deziderat pentru un masaj efectuat corect. Chiar daca dorinta este mare, atunci cand ajungi acasa de la munca, nu te aseza cu hainele de la birou pe scaunul de masaj. Imbracamintea confortabila, care sa nu iti opreasca circulatia sangelui, este perfecta si ideala.
2. Respira corect
Respiratia este prima si cea mai importanta parte care initiaza sesiunea de masaj. Trebuie sa stii sa inspiri si sa expiri corect, astfel incat sesiunea sa fie completa si eficienta, cu rezultate vizibile la final. Masajul respirator este un important stimul pentru redarea echilibrului intern, in primul rand, ca apoi sa se resimta pe deplin efectul masajului extern la nivelul corpului. Dintr-o alta perspectiva, respiratia reprezinta un masaj intern al tuturor organelor si o metoda de eliberare a stresului acumulat in timpul zilei. Efectueaza inainte de asezarea intr-un scaun cu masaj, timp de doua minute, cateva exercitii respiratorii. Stai drept, respira adanc, mentine respiratia 4 secunde, si expira pe gura. Este un exercitiu benefic pentru calmarea sistemului nervos si pentru initierea unei sesiune de masaj terapeutic sau de relaxare. Alege un fotoliu de masaj cu functie terapeutica.
3. Relaxeaza-ti corpul
Daca ai nevoie de si mai multa relaxare inainte de sesiunea propriuzisa de masaj terapeutic si de relaxare, atunci poti opta si pentru o sesiune, in prealabil, cu cateva exercitii fizice. Dupa masajul respirator, relaxeaza-ti muschii incordati, cu cateva minute de relaxare a bratelor si picioarelor. Simple intinderi ale bratelor si picioarelor pot fi suficient de benefice.
4. Evita conversatia in timpul sesiunii de masaj
Pentru mai mult zen si mai multa placere, in timpul masajului, evita conversatiile. Masajul reprezinta mai mult decat o sesiune de relaxare fizica a muschilor, ci este un moment de armonizare mentala si spirituala a trupului si sufletului. Si nu de putine ori se spune ca masajul repezinta o practica de redare a echilibrului dintre trup si suflet. Nu lasa pe nimeni sa distorsioneze momentele magice petrecute in propriul tau fotoliu de masaj.
5. Gaseste viteza si ritmul perfect pentru corpul tau
Inainte de a te face comod in scaunul de masaj si de a inchide ochii, gaseste functia potrivita starii tale: confort, destindere, ameliorare durere, experienta rapida, relaxare sau presiune de aer totala. Opteaza pentru programul potrivit, pe care il poti seta de la telecomanda.
6. Pune muzica pe fundal si parfumeaza camera
Pentru o sesiune de masaj relaxanta si plina de zen, opteaza pentru functia cu muzica a fotoliului de masaj. Pune muzica cat mai relaxanta. Pentru o stare de reverie, parfumeaza-ti casa cu uleiuri si betisoare de aromaterapie. Vei avea parte de o sesiune de rasfat, pe care nici macar partenerul tau nu iti o poate oferi.
One thought on “6 Reguli de aur pentru un masaj efectuat corect”
Comentariile sunt închise.