Accesul la un scaun de masaj te poate ajuta sa-ti creezi o rutina de relaxare si refacere a musculaturii. De programul pe care ti-l faci depind atat randamentul miscarilor fotoliului de masaj asupra corpului tau, cat si starea generala pe care o vei avea de fiecare data cand te ridici. Cumpatarea este cuvantul de ordine: un program prea rar de sesiuni de masaj va fi insuficient, in timp ce excesul devine daunator prin presiunea suplimentara ce o aplica pe corpul nepregatit.
De ce trebuie sa tii cont
Pentru a obtine cel mai bun randament din partea fotoliului de masaj, trebuie sa dezvolti un program de utilizare. Corpul tau raspunde foarte bine la efort si la tehnicile de recuperare daca intra intr-o rutina pe care o respecti. Specialistii in ortopedie spun ca durata cumulata a masajelor trebuie sa fie cuprinsa intre 1 si 2 ore pe saptamana. Durata variaza in functie de varsta, conditie fizica, sanatatea articulatiilor si capacitatea de efort. Spre exemplu, un sportiv de performanta care depune zilnic efort fizic considerabil se poate aseza mai des in scaunul de masaj. In schimb, depasirea propriilor limite in materie de rezistenta fizica nu poate fi compensata prin sesiuni inutile de masaj. Pentru a te ridica din scaunul de masaj eliberat de stres, corpul tau trebuie sa reziste fizic procedurilor la care este supus.
Beneficiile masajului regulat
La scurt timp dupa folosirea in mod regulat a unui scaun de masaj, vei simti o serie de beneficii pentru trup, un nivel superior de energie, o stare generala buna si claritate in gandire. Trecerea de la masajul de rasfat, rezervat extravagantelor din perioada de concediu, la o rutina saptamanala bine stabilita, te va ajuta sa te recuperezi mult mai usor dupa efortul fizic si psihic cotidian. Scopul masajului este recuperarea starii de bine. Starea de sanatate este un criteriu important pentru alegerea programelor, a duratei si a frecventei masajelor. Daca suferi de dureri de gat, umeri, spate sau coloana vertebrala si doresti sa obtii o terapie prin masaj eficienta, consulta medicul specialist pentru a-ti prescrie un astfel de program in functie de afectiunile tale. Cand este folosit corect, scaunul de masaj devine parte din terapie. Coloana vertebrala duce intreaga povara a fiecarei zi de munca de acasa pana la birou, in special datorita posturii de multe ori gresita la volan sau la birou. Utilizarea scaunului de masaj te poate ajuta sa apropii coloana vertebrala de pozitia ei fireasca. Cand corpul se relaxeaza, vertebrele incep sa-si recupereze alinierea naturala. Imbunatatirea circulatiei arteriale este unul dintre cele mai importante beneficii pe care ti le aduce masajul, in conditiile in care vasele de sange provoaca tot mai multe atacuri foarte periculoase pentru sanatate. Prin atingerea unor stimuli capabili sa produca endorfine se obtine starea de bine, usurare si confort.
Sesiuni de cate 15 minute
Gradul maxim de beneficii ale scaunului de masaj se obtine in urma parcurgerii unui program de 15 minute. Aceasta este media programelor prestabilite de cei mai mari producatori de fotolii de masaj, care tin cont de noile descoperiri ale cercetatorilor din domeniul recuperarii fizice si sportive. Durata maxima de 15 minute are rolul de-a preveni atat agravarea leziunilor pentru care faci recuperare, cat mai ales aparitia altora noi. Scaunul poate fi ajustat pentru a lucra doar cu anumite grupe de muschi din zona gatului, a umerilor, a spatelui sau a picioarelor. Asadar, daca imparti cele 1-2 ore saptamanale la aceste perioade recomandate de cate 15 minute, vei obtine intre 4 si 8 sesiuni pe saptamana. Daca iti cunosti destul de bine corpul, poti decide singur cate masaje alegi si cand le programezi. Daca nu esti sigur, cel mai bine este sa intrebi un specialist.
Ce risti daca exagerezi
Ca in multe alte domenii, si in cazul masajului, excesul dauneaza. Se recomanda utilizarea cu moderatie a fotoliilor de masaj, deoarece poate produce stres si provoaca deteriorari si inflamatii ale tesuturilor. Chiar daca stai pe loc, in timpul acestui efort, corpul tau elibereaza o serie de toxine. Ca sa le elimini cat mai repede, trebuie sa te hidratezi. La fel de mult ajuta daca dupa ce te ridici de pe scaun pornesti intr-o alergare usoara sau faci cateva exercitii fizice. Efectele unor sesiuni prea incarcate de masaj sunt similare depunerii unui efort fizic fara antrenament sau incalzire prealabila: la final te poti trezi cu dureri si crampe musculare. In acest caz, in loc sa scapi de o afectiune fizica sau sa-ti imbunatatesti starea de spirit, ajungi sa le deteriorezi.
Daca esti unul dintre cei care folosesc butonul de snooze de cateva ori consecutiv dupa ce suna prima alarma de dimineata, avem o sugestie pentru tine. Inlocuieste aceste 3-4 reprize de somn furat cu o sesiune de 15 minute de masaj matinal. Este cea mai buna inviorare, te ajuta sa te trezesti si iti ofera energie si atitudine pozitiva pentru intreaga zi.
One thought on “Cat de des trebuie sa folosesti un scaun de masaj?”
Comentariile sunt închise.